In “De kleinste galerie van Utrecht” presenteren wij een steeds wisselende collectie kunst van hedendaagse kunstenaars.

5 oktober – 21 december 2O19
LUUK HUISKES – fotografie

Het werk van Luuk Huiskes is gebaseerd op de techniek van fotografie maar voor het uiteindelijke beeld wordt meer de werkwijze van de schilder gevolgd. Niet de werkelijkheid bepaalt het uiteindelijke beeld maar de interpretatie van de maker. Onzichtbaar worden soms, en in verschillende mate, ingrepen gedaan die schilders als Turner gebruiken om die andere werkelijkheid neer te zetten. En ontstaat een landschap waarvan je voelt dat het zijn wereld is, een fictie, misschien zelfs een sprookje. Nog concreter gesteld, de geest van het landschap, het bos, komt daarmee naar voren. En maakt het beeld dat de kunstenaar wil.

Luuk Huiskes maakte al in de jaren 80 fotobeelden die een metafysische lading hadden, geïnspireerd op de ‘pittura metafysica’ van schilders. Ook de schilderkunst van Turner en magisch realisten inspireerde de maker. Hij exposeerde vanaf de jaren 80 in binnen-en buitenland, recent in Kunstliefde en Kuub in Utrecht, galerie Frank Welkenhuyzen Maastricht, Gemeente museum den Haag.
Boek: Poëzie in Utrechtse muren (Lecturis)met Ingmar Heytze .
In 2017 was hij winnaar van de Kunstliefdeprijs.

6 juni – 31 augustus 2O19
JOLANDA SCHOUTEN & RENE EICKE

1 april – 1 juni 2O19
HANS DILLESSE – night views

6 maart – 1O april 2O19
MONIQUE VAN DER MIJE en JOHN VAN DER LINDEN

 1O januari – 23 februari 2O19
SONJA VAN RIJN

6 december 2018 – 9 januari 2O19
ROLF WEIJBURG

Wij hebben WERK IN STOCK van oa Jolanda Schouten, Jan Mulder, Marijke Volkers, Rolf Weijburg, Greet Steenland en Arthur Meijer.